Normal_diploma_certificaat

 

UTRECHT - Tijdens het congres van de Algemene Onderwijsbond (AOb) in de Jaarbeurs in Utrecht zijn vrijdag de beste onderwijswerkgevers bekendgemaakt. ROC Menso Alting in Zwolle (middelbaar beroepsonderwijs), het Altena College in Sleeuwijk (voortgezet onderwijs) en Montessorischool Steigerseiland in Amsterdam (primair onderwijs) werden onderscheiden. Fons van Wieringen, oud-voorzitter van de Onderwijsraad, reikte de prijzen uit.

 

De prijzen voor beste onderwijswerkgever komen deels tot stand via nominaties van onderwijspersoneel. Dat velt een oordeel over onder meer het schoolleiderschap, de geboden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de kwaliteit van het werkgeverschap van de schoolleiding. Bijna drieduizend mensen werkten mee aan deze procedure. Een jury is met de beoordelingen aan het werk gegaan.

De verkiezing is een initiatief van de Docentenbank en de organisaties NSO, GITP en DUO Onderwijsonderzoek en wordt ondersteund door de AOb. Doel van de onderscheidingen is om ook aan werkgeverskant een impuls te geven aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs.

 

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres