Normal_4595

Net als in 2009 en 2010 organiseert uitgeverij ThiemeMeulenhoff ook dit jaar weer Cijferstrijd, een vier weken durende rekenwedstrijd voor groep 1 t/m 8. Cijferstrijd start op 25 maart 2011 en duurt tot 23 april. Scholen kunnen zich tot 11 maart inschrijven voor gratis deelname op www.cijferstrijd.nl.

Cijferstrijd is een spannende en leerzame rekenwedstrijd, die leerlingen leert samenwerken en een impuls geeft aan rekenen. Naast het leerzame karakter van de wedstrijd, staat plezier in rekenen bij Cijferstrijd voorop.

Alle leerlingen doen mee
In Cijferstrijd lossen scholen vier weken lang wekelijks een cijferraadsel op, variërend van eenvoudige tel-opdrachten tot uitdagende rekenopgaven. De opdrachten zijn verdeeld over drie niveaus, zodat alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 kunnen meedoen.

Sommige opdrachten kunnen in de klas worden vervuld; voor andere opdrachten moeten leerlingen op pad. De oplossingen worden vervolgens met een camera vastgelegd en ingestuurd. Scholen maken kans op wekelijkse prijzen én op twee hoofdprijzen.

Groter dan ooit
De eerste editie van Cijferstrijd vond plaats in 2009. 47 Scholen uit heel Nederland namen toen deel. In 2010 werd het aantal verdubbeld tot honderd scholen met zo'n twintigduizend leerlingen.

Dit jaar is Cijferstrijd groter dan ooit: maar liefst 300 scholen kunnen deelnemen aan de rekenwedstrijd en inmiddels hebben al meer dan 160 scholen zich opgegeven.