Normal_water_meer

 

ASSEN - Vijf jaar nadat Willem Kolvoort in opdracht van Stichting Het Drentse Landschap en de Natuur en Milieufederatie Drenthe de Drentse beken in dook om daarvan foto's te maken, doen leerlingen van vier Drentse schoolklassen dit dunnetjes over. Gewapend met een onderwatercamera gaan ze bekijken hoe het nu gesteld is met de waterkwaliteit in de beken.

 

In de eerste vier weken van september starten vier Drentse scholen met dit bijzondere project. Onder begeleiding van n4 mediahouse en fotograaf Roelof Bos gaan het Roelof van Echtencollege uit Hoogeveen, het Dr. Nassaucollege in Gieten en Assen en basisschool PCBS Rehoboth uit Gees het Drentse water in beeld brengen. De komende weken gaan zij zowel op school als in het veld op verkenning. De resultaten van hun zoektocht worden straks gepresenteerd in vier routes, die iedereen kan beleven via de app van AnnoDrenthe.nu.

Het project 'Beeldschoon Water' is een samenwerkingsproject van onder andere de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap. Samen willen deze en andere partijen de natuur onder water tastbaarder maken voor een brede doelgroep. In 2012-2013 wordt het tijd voor een tussenstand: wat is de opbrengst van 'Beeldschoon Water'?

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres