Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafels

NEDERWEERT-EIND - Basisschool De Tweesprong in Nederweert-Eind en basisschool Budschop in de kern Budschop moeten komend jaar worden gereedgemaakt voor de toekomst. Dat is het streven van de gemeente Nederweert. Goede huisvesting is immers van essentieel belang voor de kwaliteit van het onderwijs. Over dit onderwerp wordt 25 september een themaraad gehouden.

Om beide basisscholen voor te bereiden op de toekomst, zijn een verbouwing en deels nieuwbouw nodig. Het aanpassen van de twee schoolgebouwen maakt deel uit van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor het primair onderwijs, dat in november ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

De leeftijd van diverse schoolgebouwen in de gemeente Nederweert loopt op. Een aantal gebouwen, of delen daarvan, is de komende jaren op basis van de levensduur en/of functionaliteit daardoor aan vernieuwing toe. Bovendien neemt door de ontgroening het aantal leerlingen op termijn af, waardoor de leegstand in scholen groter zal worden.

Tijdens een themaraad op 25 september wil de gemeente iedereen informeren over het Integraal Huisvestingsplan. Het plan wordt na de themaraad op 13 november voorgelegd aan de gemeenteraad.

Via persbericht gemeente Nederweert

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres