Normal_4315

De Brede School De Zuidlanden in Leeuwarden is de winnaar geworden van de VELUX Trophy 2010. De prijs werd gisteren tijdens de Bouwbeurs door jurylid Hans Ruijssenaars uitgereikt in het Bouwhuis.

De VELUX Trophy bestaat uit een kunstwerk van de Vlaamse absurdist en cartoonist Luc Zeebroek, alias Kamagurka voor het winnende project en een geldbedrag van 7.500 euro.

Een nauwkeurig per ruimte te optimaliseren binnenklimaat, tot stand gekomen in een gedegen samenwerking tussen verschillende partijen wat heeft geresulteerd in een vernieuwende toepassing van dakramen tot eigentijdse en opvallende architectuur. Dat maakt de Brede School De Zuidlanden in het buurtschap Techum in Leeuwarden volgens de jury tot de winnaar van de VELUX Trophy.

De jury heeft bij de beoordeling van woningen en kantoorgebouwen gekeken naar de mate waarin de ambities van de VELUX Groep in het project worden verwezenlijkt zoals: optimale daglichttoetreding, een goed binnenklimaat en aandacht voor energetische waarden door gebruik van o.a. zonne-energie en CO2 neutraal energieverbruik.

Daarnaast wordt de samenwerking tussen architect, aannemer en bouwmaterialenhandelaar beloond. In totaal dongen 34 ingezonden projecten mee naar de prijs. Alle ingezonden projecten kunnen worden bekeken op www.velux.nl/veluxtrophy.