Normal_3783

Het Verzetsmuseum in Amsterdam trok niet eerder zoveel bezoekers als in 2010. Afgelopen jaar werd het museum bezocht door 58.000 personen. Vanwege de groeiende populariteit wil het museum uitbreiden met een permanente kinderafdeling.

Van de bijna zestigduizend mensen die het museum afgelopen jaar een bezoek brachten, waren er 15.000 scholier. Net als dit jaar gaat het museum in 2011 samenwerken met het NIOD, het Historisch Nieuwsblad en de NTR/VPRO.

Vanaf februari worden er op de derde dinsdag van de maand bijeenkomsten in het museum gehouden. Hierbij zal onder meer stilgestaan worden bij de geschiedenis van de NSB en vervolging van oorlogsmisdadigers.

De nieuw te ontwikkelen permanente kinderafdeling krijgt een plek in een achter het huidige museum gelegen pand. Het museum werkt aan een "vernieuwende museuminrichting speciaal voor 9- tot 14-jarigen, zowel in school- als in gezinsverband".

Volgens het museum gaat het om het eerste kindermuseum over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2013.