Normal_3770

AMSTERDAM (ANP) - Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt (CDA) is erg positief over het plan van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) om basisschoolleerlingen met een taalachterstand in de zomervakantie verplicht een taalcursus te laten volgen.

Volgens de bewindsvrouw sluit het plan van Asscher naadloos aan bij het regeerakkoord. Via haar woordvoerster liet Van Bijsterveldt vrijdag weten graag met Asscher aan de slag te gaan om de zomercursus in de hoofdstad te realiseren.

Het taaloffensief van Asscher is bedoeld voor kinderen uit de groepen 6 en 7 die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Dat kunnen zowel allochtone kinderen als autochtone kinderen zijn. De wethouder wil dat de kinderen in de vakantie in twee weken worden bijgespijkerd op taalgebied.

Volgens de woordvoerster van Asscher is het plan voor de taalcursus anders dan een zomerschool. Op een reguliere zomerschool staat namelijk algemene ontwikkeling centraal en de taalcursus is puur bedoeld om een taalachterstand weg te werken.

Over de omvang van de groep leerlingen die een zomercursus nodig heeft, kon de zegsvrouw van Asscher nog niets zeggen. De gemeente gaat met docenten en schoolbesturen inventariseren hoeveel kinderen voor de cursus in aanmerking komen.