Normal_leerlingen_middelbare_school

 

AMSTERDAM - Dit weekend beginnen de voetbalteams in de eredivisie en de Jupiler League aan een nieuwe competitie. Vanaf dan hebben twaalf van de 36 verenigingen die betaald voetbal spelen, in hun stadion een leercentrum voor kinderen van 9 tot 14 jaar die onderpresteren. Volgend seizoen openen nog eens zes clubs een leercentrum. Dit op initiatief van Playing for Success Nederland.

 

Jaarlijks kunnen de clubs zodoende de schoolprestaties van achttienduizend onderpresterende kinderen aanzienlijk verbeteren, stelt Playing for Success Nederland.

Playing for Success is een naschools programma dat gebruikmaakt van de aantrekkingskracht van het betaald voetbal. Het stadion, het topsportklimaat en het succes van de voetballers dragen bij aan een omgeving die kinderen uitdaagt, stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties. Onafhankelijk onderzoek door Cito en Oberon laat zien dat deelnemers grote sprongen maken als het gaat om zelfvertrouwen en schoolprestaties.

Projectmanager Irene de Kort van KPC Groep: "Playing for Success kent alleen maar winnaars. De deelnemers op de eerste plaats. Maar ook de clubs die op deze manier iets terug kunnen doen voor de maatschappij. Het komend seizoen kunnen we ook nog eens meer dan honderd hoogwaardige stageplekken bieden aan mbo- en hbo-studenten."

Via Perssupport.nl