Normal_basisschool_kinderen

LELYSTAD - Naar verwachting moeten de komende jaren in verschillende provincies negenhonderd basisscholen op het platteland sluiten.

Volgens Emil Roelofs, directeur van de IVIO Onderwijs Groep, is dat niet nodig. Volgens hem kan de Wereldschool, een onderdeel van IVIO, ervoor zorgen dat deze scholen openblijven. Daarvoor zou geïndividualiseerd onderwijs met extra deskundigheid op afstand nodig zijn.

Roelofs: "Wij hebben veel ervaring met kleinschalig primair en voortgezet onderwijs in 122 landen. We kunnen dit ook in eigen land uitrollen, zodat honderden kleine schooltjes open kunnen blijven en duizenden kinderen in hun eigen dorp naar school kunnen blijven gaan. Als zestigduizend mensen tot in alle uithoeken van de wereld onderwijs van ons hebben ontvangen, kan de Wereldschool dit ook in Nederland verzorgen. Door onze efficiënte aanpak zijn wij bovendien in staat om tegen lagere kosten het primair onderwijs aan te bieden.”

De Wereldschool valt onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs en biedt sinds 1948 onderwijs. Voortgekomen uit de stichting IVIO (Instituut Voor Individuele Ontwikkeling) biedt de Wereldschool lesprogramma’s voor Nederlandstalige kinderen van 3 tot 18 jaar die korte tijd of langer in het buitenland verblijven of geëmigreerd zijn.

Via EZPress.eu

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres