Tweede Kamer hervat werk, ook scholieren weer beperkt welkom

De Tweede Kamer hervat met ingang van 1 september 2020 nagenoeg volledig het parlementaire werk. Daarnaast gaat de Kamer weer in beperkte mate open voor publiek. Ook scholieren kunnen weer terecht voor een rondleiding van ProDemos. Dit meldt de Tweede Kamer.

Dat schrijft voorzitter Khadija Arib in een brief aan de Kamerleden. De Tweede Kamer vergadert vanaf 1 september nagenoeg volledig. Tijdens de coronapandemie is de Kamer steeds aan het werk gebleven, en vanaf 9 april is het aantal debatten en commissieactiviteiten al verruimd. Er kunnen na 1 september ook nog digitale vergaderingen plaatsvinden, bijvoorbeeld procedurevergaderingen van commissies. 
 
Petities kunnen weer fysiek aangeboden worden. Ook kan de Tweede Kamer weer bezocht worden door ‘dagjesmensen’ en bezoekers van debatten. Hierbij is vooraf aanmelden verplicht. 
 

Scholieren

Op maandag en vrijdag gaat ProDemos weer groepen scholieren rondleiden door het Kamergebouw. In eerste instantie gaat het om twee groepen per dag.
 
Vanaf 13 maart 2020 was de Tweede Kamer gesloten voor bezoekers vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dat gold zowel voor de groepsbezoeken van scholieren en toeristen via ProDemos als voor bezoekers die individueel de Kamer bezoeken om een vergadering bij te wonen of een tentoonstelling te bezoeken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids