Normal_patat__mayo__ongezond__eten__snack

Scholieren laten vaak onder schooltijd eten of pakketjes met bijvoorbeeld kleding op hun school bezorgen. Op die manier kunnen hun ouders niet achterhalen wat zij hebben gekocht. Dat zorgt regelmatig voor overlast op en rondom de school. Dit meldt de NOS.

Rob Ooijen van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) vertelt dat jongeren regelmatig eten laten afleveren op school, terwijl er in de kantine gezonde maaltijden worden bereid. Veel scholen kiezen er daarom voor leerlingen bewuster te maken van de voordelen van gezond eten. 
 
Het Kennemer Lyceum in Overveen heeft onlangs verbonden bezorgers op school te laten komen. “Ik  wil geen bezorgers op school die allerlei spullen komen brengen. Het geeft gedoe en onrust en het is onduidelijk wat zij dan komen brengen”, aldus Peter de Zoete, directeur van de school.
 
Volgens pakketbezorger DHL zijn er geen problemen. De bezorgdienst weet van tevoren dan ook niet wat er in het pakket zit dat er wordt afgeleverd. Op basis van de buitenkant valt niet te achterhalen of het gaat om een pakketje voor een docent of leerling, of iets van andere orde. De dienst laat verder weten dat er onder alle generaties tegenwoordig meer besteld wordt en spreekt van een maatschappelijk fenomeen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids