Normal_energiedrank__energydrink__frisdrank

Het Reynaertcollege in Hulst heeft drinken en de verkoop van energiedrankjes op de school verboden. De school zal tijdens de lessen aandacht besteden aan de gevaren van deze drankjes. Dit meldt Omroep Zeeland.

Volgens Peter Winter, rector van de school, is het belangrijk dat leerlingen bewust zijn van wat ze eten en drinken en dat ze hierover leren. “Wij vinden het als school heel belangrijk dat we niet alleen vakken als Nederlands, wiskunde en geschiedenis geven.” Energiedrankjes zijn niet bevorderend vor de prestaties en concentratie van de leerlingen, laat hij weten. 
 

Gevaren van energiedrankjes

In eerste instantie ligt de nadruk op voorlichting. Aan de hand van een powerpoint-presentatie kunnen docenten informatie verschaffen over de gevaren van de energiedrankjes. Daarna kunnen ze het gesprek hierover met leerlingen aangaan.
 

Gezondheid

Het Reynaertcollege is ook op andere manieren bezig met gezondheid. Er is een project gaande dat ervoor moet zorgen dat leerlingen niet te zwaar worden. Ook heeft de school  een samenwerking met een cateraar die gezonde producten aanbiedt. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids