Normal_9200000059295491

Borealis van Marloes Morshuis is dit jaar het cadeau van de bibliotheek voor Nederland Leest Junior. Het thema van dit jaar is duurzaamheid. Het boek zal verspreid worden onder scholieren van groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Dit meldt Nederlandleest.nl.

In Borealis worden kinderen van over de hele wereld ontvoerd en naar een geheime locatie in Alaska gebracht. Daar, in de ijzige kou, worden de ‘uitverkorenen’ opgeleid om een dreigende klimaatramp te overleven, maar zitten zij daar wel op te wachten?
 

Discussiëren kun je leren: duurzaamheid

Na het lezen van dit spannende verhaal over klimaatverandering gaan leerlingen met elkaar in gesprek over het thema van Nederland Leest Junior: duurzaamheid. In samenwerking met Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) is er een debatles ontwikkeld waarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een debat organiseert. De les sluit aan bij de kerndoelen basisonderwijs, 21st century skills en referentieniveaus mondelinge taalvaardigheid. Bekijk via deze link de inspiratievideo van Discussiëren kun je leren (DKJL).
 

Marloes Morshuis

Marloes Morhuis (Lemniscaat) debuteerde in 2015 met het jeugdboek Koken voor de keizer. Daarna verschenen Borealis en De Schaduwen van Radovar. Eerder werkte ze onder meer als campagnecoördinator voor een politieke partij, redacteur en tekstschrijver. Binnenkort verschijnt haar vierde jeugdboek, Quotum.
 
Door: Nationale Onderwijsgids