Normal_rss_entry-200186

Regisseur Jesse Bleekemolen heeft samen met bureau Halt een speciaal voorlichtingspakket ontworpen rond zijn film Fataal. Met dit pakket wil Halt aan scholieren die de film Fataal kijken, die vertelt over zinloos geweld, laten zien wat de gevolgen zijn van impulsief klein crimineel gedrag.

Bleekemolen en Halt lanceerden het pakket op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. "Jonge daders overzien vaak niet de gevolgen van hun impulsieve gedrag en realiseren zich niet dat dit grote impact heeft op de slachtoffers", legt de regisseur uit. "Maar ook op de omgeving van het slachtoffer en op hun eigen ouders." Docenten gaan aan de hand van het lespakket met scholieren een gesprek aan na het kijken van de film Fataal.

Dankzij de samenwerking met bureau Halt wordt de scholierencampagne ook actiever onder de aandacht van gemeentes gebracht.

Bleekemolen begon zijn carrière op twaalfjarige leeftijd als stagiair bij Eyeworks, het bedrijf van Reinout Oerlemans. Op zijn 18e leverde hij zijn eerste speelfilm af, Fataal, over een twintiger die slachtoffer wordt van zinloos geweld. De film werd uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en kreeg een release in zeventig landen.

Uit het project kwam, in samenwerking met bioscoopexploitant Pathé, een grote scholencampagne voort die nog steeds met veel succes loopt. Ook volgde er een musical. De jonge producent gaf onlangs de leiding over zijn bedrijf JSB Productions en de scholenvoorstellingen uit handen om zich verder te focussen op zijn regie- en schrijfambities.

Door: ANP