Normal_rss_entry-164013

Docenten van het Rotterdam Designcollege zijn diep geschokt door het overlijden van de 16-jarige leerling die dinsdagmiddag op de school werd doodgeschoten. "Wij zijn allemaal erg aangeslagen” en "onze gedachten gaan uit naar de ouders en familie van het slachtoffer, die wij zoveel en zo goed mogelijk bij zullen staan”, laat het team weten in een verklaring op de website van de vmbo-school.

Het Rotterdamse meisje, vierdejaars leerling, werd dinsdag kort na 13.00 uur neergeschoten. Ze werd nog gereanimeerd maar zonder resultaat. De verdachte werd niet veel later aangehouden. 

Leerlingen kunnen woensdagochtend in de klas hun gevoelens over het fatale schietincident delen. Ook ouders zijn welkom bij deze bijeenkomst waarbij ook Slachtofferhulp en politiemensen zijn.

Feestelijkheden die deze laatste week voor de kerstvakantie stonden gepland, zijn afgelast.

Verdachte dood scholiere bekende van justitie

De 31-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van een 16-jarige leerlinge van het Rotterdam Designcollege is een bekende van politie en justitie. De verdachte werd deze zomer veroordeeld en stond daardoor onder toezicht van de reclassering. De woordvoerster kon niet zeggen waarvoor de man precies werd veroordeeld.

Volgens enkele getuigen zou de man een relatie met het slachtoffer hebben gehad. De politie wil in verband met het onderzoek alleen zeggen dat verdachte en slachtoffer elkaar kenden.

Door: ANP