Normal_rss_entry-161504

"We werken keihard aan herstel.'' Daarmee reageert het bestuur van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO donderdag op een eerste samenvatting van het rapport van de Onderwijsinspectie.

De inspectie heeft in september onderzoek gedaan op VMBO Maastricht, dat onder LVO valt. De inspectie noemt VMBO Maastricht daarin een "zeer zwakke school’’. Als dat binnen een jaar niet verbetert, kan de minister van onderwijs de financiering van de school stopzetten. De conclusies werden deze week gedeeld met onder anderen de ouders van de leerlingen.

"Dat laatste zal niet gebeuren'', aldus een woordvoerster van de LVO donderdag. "Want VMBO Maastricht heeft inmiddels stappen gezet. We herkennen ons in de knelpunten die de Inspectie aangeeft voor VMBO Maastricht. Lesuitval is bijvoorbeeld afgenomen. Verbeteringen zijn merkbaar voor onze leerlingen. Bij aantoonbare verbeteringen is het niet aan de orde dat de financiering voor VMBO Maastricht stopt. We werken keihard aan herstel.’’

De school lag onder vuur na het examenechec. Op 22 juni kregen honderden leerlingen van de school te horen dat ze alsnog gezakt waren omdat de schoolexamens niet deugden.

Volgens de Inspectie zijn de lessen die de leraren geven, van voldoende kwaliteit. Maar de school moet meer doen om de veiligheid van scholieren en leraren te waarborgen. Er komt veel onrust het klaslokaal binnen, deels omdat mensen die op de school niks te zoeken hebben, in en uit kunnen lopen. De school gaat hier niet altijd goed mee om, aldus de Inspectie.

De school erkent dat. "Voor ons is de veiligheid van leerlingen en personeel een heel belangrijk aspect. De inspectie is daar kritisch op. Dat nemen we zeer serieus en we zijn ook onmiddellijk aan de slag gegaan'', zei de woordvoerster donderdag.

Volgens de inspectie vallen er ook te veel lessen uit waardoor leerlingen veel lessen verzuimen. Bovendien moet er meer gedaan worden om kennis en kunde van leraren op peil te houden. Volgens de school is de lesuitval inmiddels aangepakt.

Door: ANP