Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo

Het Europese geld om praktijkschoolleerlingen en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs naar werk te begeleiden is op. Westerveld (GroenLinks) vraagt staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) hoe dat mogelijk is. Dit meldt de Tweede Kamer.

Het EU-subsidiepotje om kwetsbare leerlingen naar werk te begeleiden is leeg, terwijl het geld bedoeld was voor de periode tot 2020. En dat terwijl we "juist voor deze leerlingen moeten klaarstaan", benadrukt Westerveld. Hoe gaat de staatssecretaris dit probleem oplossen?

De EU-subsidieregeling om kwetsbare leerlingen aan werk of een stage te helpen is bijzonder succesvol, zegt staatssecretaris Van Ark, waardoor het geld nu dus eerder op is dan verwacht. Meer scholen en instanties hebben de weg naar de subsidie gevonden.

Kwetsbare leerlingen aan een stage of een baan helpen is "geweldig werk", vindt Van Ark. Er is niet alleen Europees geld voor beschikbaar, maar bijvoorbeeld ook gemeentelijk geld. Voor gemeenten is het ondersteunen van kwetsbare jongeren een topprioriteit. De staatssecretaris wijst ook op de bereidheid van werkgevers om te investeren in hun werknemers.