Normal_11857

ACHTKARSPELEN - De 14-jarige Alie de Vries uit Harkema, leerling van Singelland Surhuisterveen, heeft woensdag 30 mei 2012 uit handen van wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen een waardebon van 75 euro ontvangen. Deze prijs ontving ze voor haar interview met bouwbedrijf Kootstra Van der Veen tijdens de Expo Achtkarspelen in Harkema.

Leerlingen van 't Holdersnest (Harkema), het Lauwers College (Buitenpost en Surhuisterveen), Singelland (Surhuisterveen) en het AOC (Buitenpost) hebben de Expo Achtkarspelen, die gehouden werd op 9, 10 en 11 mei 2012 in Harkema, op eigen gelegenheid of met hun klas/groep bezocht. De leerlingen gingen met een vragenlijst de beurs over en hebben hier korte gesprekjes met bedrijven gehouden.

Doel van hun bezoek aan de Expo Achtkarspelen was om leerlingen bewust te maken van hun kwaliteiten, wat ze leuk vinden en waar ze met hun talenten op de (regionale) arbeidsmarkt terecht kunnen. Daarmee wordt het leren betekenisvol en de kans groter dat ze de juiste keuzes maken in opleiding en beroep.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Foto: Achtkarspelen.nl