Normal_student_studeren_leren_boek_motivatie_interesse

Een kleine honderd meiden uit vwo 4, 5 en 6 gaan donderdag 5 oktober een dag op stap met een vrouwelijke wetenschapper. Ze doen mee aan het EIM Girl Power evenement van het Erasmus Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (ENVH). Het is de bedoeling de scholieres te prikkelen en te laten dromen over hun toekomst: ‘Empower, INspire & Motivate Girlpower. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Negen Rotterdamse scholen vaardigen elk een aantal meisjes af voor het EIM Girl Power evenement. De meisjes worden gekoppeld aan 24 vrouwelijke wetenschappers van vrijwel alle faculteiten, die een interessant programma bieden. Ze gaan onder andere mee naar een congres Gender & Gezondheid, een Bachelor-uitreiking of ze doen mee aan onderzoek naar de studiekeuze van studentes. Anderen gaan naar het lab in het Erasmus MC of naar het stadhuis. De dag wordt afgesloten met een workshop.
 
Het EIM Girl Power evenement is de aftrap van een reeks activiteiten van de Lead Your Future (LYF)-beweging, om meisjes van het mbo, hbo en voortgezet onderwijs te stimuleren kansen te herkennen en te pakken bij de keuzes qua leefstijl, studie en carrière. De LYF-beweging duurt een jaar. De leerlingen die mee doen worden gekoppeld aan EUR-studenten die als coach optreden. De activiteiten worden onder meer op hun effectiviteit onderzocht door een onderzoeksteam van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
Lead Your Future gaat officieel 15 november 2017 van start op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aanjager van Lead Your Future is de Female Leadership Foundation, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Het initiatief wordt mede ondersteund door het ministerie van onderwijs, de Gelijke Kansen Alliantie en de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids