Normal_kinderen__rennen__sport__beweging__gym

Op 28 september 2017 namen scholengroep Rijk van Nijmegen en de Gelderse Onderwijs Groep Quadraam 6 multicourts in de regio Arnhem-Nijmegen in gebruik. Op het Canisius College in Nijmegen opende gedeputeerde Jan Markink met de rector Joan Janssens een van de multicourts. Deze opening staat symbool voor het realiseren van 6 sportieve schoolpleinen in de regio Arnhem-Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, zo meldt de provincie.

Een multicourt is een multifunctioneel sportveld. Leerlingen kunnen in hun tussenuren en pauzes op de kleurrijke courts onder andere basketbal, volleybal, voetbal en floorball spelen. Een sportief schoolplein draagt bij aan een verhoogde hersenactiviteit. Ook worden leerlingen blijer en gelukkiger door samen sporten en te spelen.
 
De provincie Gelderland investeert graag in sportieve schoolpleinen. Gedeputeerde Jan Markink: 'Ik vind het een uitstekende ontwikkeling om met multicourts jongeren meer te laten bewegen. Op andere plekken is dit al een groot succes. Ik reken op hetzelfde succes bij het Canisius College.'
 
Yolande Ulenaers is bestuurder van de Scholengroep Rijk van Nijmegen, waar het Canisius College onderdeel van uitmaakt. Zij is het helemaal met Jan Markink eens: “Onderwijs en bewegen horen bij elkaar. Als leerlingen vroeg leren bewegen, hebben ze daar hun hele leven profijt van. Daarom heeft de Scholengroep in 2017 ook op de Jorismavo en 2 locaties van het Pontem College multicourts laten plaatsen.”
 
Stichting Zoneparc Foundation ontwikkelt de multicourts. Deze stichting zet zich in voor het welzijn van de jeugd met strategieën die zowel de omgeving als het gedrag kunnen veranderen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids