Normal_copyright_stockfreeimages_onderzoeken_leerling_juf_biologie_les_onderzoek

De Internationale Biologie Olympiade is voor het Nederlandse team succesvol verlopen. Vier scholieren kregen een medaille omgehangen. Er was twee keer zilver en twee keer brons. Dat meldt SLO.

De Internationale Biologie Olympiade werd afgelopen week voor de 28e keer gehouden op de Universiteit van het Britse Warwick. Scholieren uit het voortgezet onderwijs uit in totaal 64 landen namen deel aan de olympiade. Zij moesten theoretische en praktische toetsen maken over diverse onderwerpen uit de biologie. De toetsen waren van zeer hoog niveau. Van alle deelnemers ontvangt 10 procent een gouden medaille; een vijfde gaat naar huis met zilver en voor 30 procent wacht brons als beloning. Nederland is gebruikelijk erg succesvol op de Biologie Olympiade. Er is nog geen jaar geweest dat er geen medailles zijn behaald. 

Ange Taminiau, leider van team Nederland, zegt trots te zijn op het harde werken van de leerlingen. De afgelopen maanden waren zij druk bezig met de voorbereidingen voor het evenement. Die inzet werd dus afgelopen week beloond.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids