Normal_islam_ica_school_hoofddoek

Islamitische basisscholen in en rond Amsterdam zien de komst van de nieuwe islamitische middelbare school in de hoofdstad niet zitten. De scholen hebben geen vertrouwen in het bestuur van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) en adviseren ouders dan ook om hun kinderen niet naar de school te sturen. Dat meldt Het Parool.

Vier islamitische schoolbesturen van vijftien basisscholen uit de stad zeggen dat het bestuur van SIO "totaal geen ervaring of affiniteit met onderwijs'' heeft. Redouan Boudil, directeur-bestuurder van Stichting Noor en As-Siddieq noemt de bestuursleden van SIO "cowboys zonder oog voor het algemeen belang." De besturen komen vandaag met een gezamenlijke verklaring.

Afgelopen week bepaalde de Raad van State dat SIO toch een islamitische middelbare school mag openen. Er is al lange tijd kritiek op de komst van de school, met name van staatssecretaris Dekker. Hij weigerde de school geld te geven, onder meer omdat een bestuurlid van SIO terreurgroep IS zou steunen. Dekker moet nu van de Raad van State alsnog zorgen voor de bekostiging van de school, die na alle waarschijnlijkheid na de zomervakantie van start zal gaan.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids