Normal_klaslokaal__leeg__vrij__schoolverlater

De welkomstpremie die de gemeente Rotterdam in het leven heeft geroepen om meer leerkrachten aan te trekken, heeft niet het beoogde effect gehad. Uiteindelijk zijn er 44 nieuwe docenten aangetrokken die komend schooljaar in Rotterdam aan de slag gaan. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

De Rotterdamse welkomstpremie is een eenmalige bonus van 5.000 euro voor leraren van buiten Rotterdam, die in Rotterdam komen werken. In het basisonderwijs zijn dat leraren met een academische opleiding. In het voortgezet onderwijs gaat het om bevoegde leraren in tekortvakken zoals wiskunde en scheikunde.
 
Naar nu blijkt gaan er komend schooljaar 44 nieuwe docenten aan de slag in Rotterdam. Onduidelijk is nog hoe groot het aantal is dat specifiek voor de bonus naar Rotterdam gelokt werd. Het lerarentekort is met de premie in ieder geval niet opgelost. Dit jaar bleven 133 onderwijsvacatures open staan in Rotterdam. Volgend jaar zal dit naar verwachting 180 zijn. “De welkomstpremie blijft nog minstens één schooljaar beschikbaar, maar we weten inmiddels dat we het niet redden met het huidige pakket maatregelen", aldus wethouder Hugo de Jonge. Er wordt gewerkt aan een groter plan, dat na de zomer klaar moet zijn. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids