Normal_rijksoverheid_2

Op het United Nations Public Service Forum 2017 (UNPSF2017) op 22 en 23 juni in Den Haag gaan ministers, topambtenaren, overheden, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, jongeren en experts in gesprek over hoe de dienstverlening van overheden nog beter kan. Hierin is ook een rol weggelegd voor VN-jongeren en scholieren. Dit meldt Rijksoverheid.

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Ondersecretaris-Generaal Wu Hongbo voor Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties (VN) openen de internationale conferentie in het World Forum op 22 juni. Minister Plasterk: ‘De publieke dienstverlening in Nederland is van hoge kwaliteit. Toch blijft het belangrijk om continu te verbeteren zodat de dienstverlening aan burgers steeds beter wordt. De conferentie is een mooi podium waar we internationale ervaringen met elkaar delen en van elkaar kunnen leren.’ Aanleiding voor de conferentie is de jaarlijkse dag om de ‘waarde en deugd’  van de publieke dienst voor de samenleving te vieren: United Nations Public Service Day op 23 juni.  Op deze dag staat de publieke dienstverlening centraal met de uitreiking van de UN Public Service Awards aan goede voorbeelden uit  de hele wereld. 
 
Jongeren zijn ook nauw betrokken bij de conferentie. FUTUR, het landelijk netwerk van en voor jonge ambtenaren en de jongerenvertegenwoordiging van de VN werken samen aan een Youth Declaration, een verklaring met adviezen over de rol van overheden voor het behalen van de SDG’s in 2030. Deze verklaring wordt gepresenteerd tijdens het Forum. Daarnaast gaan de VN-jongeren op 22 juni met ruim honderd scholieren in Den Haag aan de slag met het thema Duurzame Ontwikkeling.
 
Tijdens de conferentie maken deelnemers onder meer kennis met uitstekende voorbeelden van innovaties bij de overheid. Verder voorziet de conferentie in korte plenaire programma’s,workshops, talkshows, reflectiebijeenkomsten en fietstochten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids