Logo_logo_jonge_jury_2017

Op woensdag 7 juni vindt de Dag van de Jonge Jury plaats, de feestelijke afsluiting van het leesbevorderingsproject de Jonge Jury. Op dit eendaagse festival staan jeugdboeken en auteurs centraal staan. Leerlingen volgen workshops en gaan in gesprek met hun favoriete auteurs. In het randprogramma vinden zij ontspanning bij de diverse spellen en acts en struinen zij rond langs de vele (boeken) stands. Het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury 2017. Dit meldt Passionate Bulkboek.

Scholen kunnen met leerlingen deelnemen aan het evenement in TivoliVredenburg in Utrecht of het festival in het eigen klaslokaal vieren. Voor de 'viering Lokaal' is een speciale lesbrief ontwikkeld met een verwerkingsopdracht en kunnen de leerlingen via een live-uitzending op You Tube meekijken naar de afsluiter van de Dag van de Jonge Jury met de prijsuitreiking aan de winnende auteur. Tot slot kunnen scholen hun 'lokale' festival uitbreiden met een auteursbezoek. Een bekende jeugdboekenschrijver gaat dan in gesprek de leerlingen.

De Jonge Jury is de enige publieksprijs voor het Nederlandstalige jeugdboek. De leerlingen stemmen op hun favoriete boek en bepalen daarmee welke schrijver de Prijs van de Jonge Jury wint. Het leesbevorderingsproject stimuleert jongeren in de onderbouw van de middelbare school om te lezen. De elf Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap worden in de klas behandeld met het daarbij behorende lesmateriaal dat aansluit op elke methode Nederlands.

Kaarten voor het evenement de Dag van de Jonge Jury kosten 14,75 euro en zijn te bestellen in de webshop van Passionatebulkboek.nl (betaling met Cultuurkaart-tegoed mogelijk).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids