Normal_euro_geld_betalen__10_

Het Andreas College in Katwijk biedt maar liefst 10.000 euro aan een eerstegraads docent(e) wiskunde die op de school wil komen werken. Dit is tot nu toe de hoogste welkomstpremie in een ultieme poging nieuwe leraren te lokken. Dit meldt De Telegraaf.

Tot nu toe konden nieuwe leraren in Rotterdam terecht voor een leuk extraatje naast hun salaris. Rotterdam biedt een welkomstpremie van 5000 euro aan bevoegde leraren in tekortvakken zoals wiskunde, scheikunde en Engels. Nu doet het Andreas College in Katwijk er een schepje bovenop. De nood is zo hoog dat de school er 10.000 euro voor over heeft om een docent wiskunde in dienst te nemen.
 
Het was al langer bekend dat middelbare scholen de laatste tijd grote problemen hebben om een bevoegd leraar in een tekortvak te vinden. Vooral voor het vak wiskunde zijn weinig docenten te vinden, zo zegt ook vacaturesite Meesterbaan dit weekend. De nood is inmiddels zo hoog dat headhunters en uitzendbureaus cv’s van wiskundeleraren doorspitten op LinkedIn en ongevraagd e-mails sturen waarin banen worden aangeboden.
 
Onderwijsbonden AOb en de VO-raad staan niet positief tegenover deze ontwikkelingen. Beide bonden vinden dat door het aanbieden van welkomstpremies de problemen alleen maar verplaatst worden van de ene school of gemeente naar de andere. Ze willen daarom dat het nieuwe kabinet ingrijpt om “het lerarenberoep aantrekkelijker te maken en ervoor te zorgen dat er overal voldoende goede docenten zijn”. De Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren pleit voor het opzetten van een werkgroep om de problemen het hoofd te bieden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids