Normal_geweer_pistool_geweld_schieten_wapen

Een 16-jarige scholier die onlangs een nepwapen toonde op scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard heeft een behoorlijke straf tegen zich horen eisen. Justitie wil dat de jongen 120 uur werkstraf krijgt. Dat meldt Omroep Brabant.

De leerling kwam samen met een twee jaar jongere leerling de school binnen met een nepwapen. Behalve de taakstraf heeft justitie 60 dagen jeugdcel geëist. De andere scholier die bij het voorval betrokken was, moet zich voor een jeugdstraf melden bij bureau Halt.

De officier van justitie wil de 16-jarige tijdens zijn proeftijd onder toezicht hebben van de jeugdreclassering. Daarnaast moet worden bekeken of de jongen behandeling nodig heeft. Een woordvoerder van het OM zegt dat de scholier moet worden afgestraft, maar ook op weg geholpen moet worden. De 16-jarige scholier is een bekende van de politie. Het incident waar hij bij betrokken is, kan bovendien negatieve gevolgen hebben voor zijn woonsituatie. Eerder werd er bij de jongen thuis al een hennepkwekerij ontdekt. Formeel gezien zou het Brabantse gezin - de jongen, zijn moeder en twee andere kinderen - uit huis geplaatst kunnen worden .

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids