Logo_1_skills_talents

Van 16 tot en met 18 maart gaan vmbo-leerlingen en mbo-studenten op voor de titel ‘Beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017’ in 11 vmbo- en 35 mbo-finales. Van kappers en automonteurs tot ict-beheerders en schoonheidsspecialisten. De vmbo’ers maken op 16 maart uit wie het beste vakteam wordt. Bij Skills Heroes is op 18 maart bekend wie de nationaal kampioenen zijn. Het event Skills The Finals vindt plaats in RAI Amsterdam en is gratis toegankelijk voor bezoekers. Dit meldt WorldSkills Netherlands.

Meer dan 8.000 vmbo’ers bij Skills Talents-vakwedstrijden en 6.000 mbo’ers bij Skills Heroes-vakwedstrijden zijn de afgelopen maanden de competitie met elkaar aangegaan in verschillende vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 345 vmbo-talenten en 315 mbo-talenten zich voor de finales in de RAI. Nog eens honderd mbo-talenten hebben hun finales de komende weken op acht schoollocaties in Nederland. Tijdens de vakwedstrijden in RAI Amsterdam strijden de vmbo-talenten een dag en de mbo-talenten drie dagen lang. Ze voeren opdrachten uit in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven. Sommige mbo-winnaars maken kans op deelname aan WorldSkills 2017, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Deze vinden in oktober plaats in Abu Dhabi.

Skills The Finals is een driedaags evenement, dat in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt. Bezoekers kunnen zichzelf in het kader van het beroepskeuzeproces met doe-activiteiten en challenges in diverse vakgebieden uitdagen. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld meedoen aan een kookwedstrijd of een muurtje metselen. Tevens is er beroepen- en studie-informatie voor leerlingen te vinden en geven bedrijven productdemonstraties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids