Normal_krant_papier_hand_broek_nieuws

Educatieplatform 'Nieuws in de klas' biedt een nieuwe lesbundel 'Verkiezingen in het nieuws' kosteloos aan voor het voortgezet onderwijs. Aan de hand van het nieuws verdiepen leerlingen zich in de verkiezingen, de actuele politiek en leren zij kritisch kijken naar berichtgeving. Onderwerpen in het lesmateriaal zijn de rol van de journalistiek in de democratie, nepnieuws, framing en scholierenverkiezingen. Dit meldt Nieuws in de klas.

Chris van Hall, manager Nieuws in de klas: “Deze verkiezingen bieden een kans om met uw leerlingen kritisch het nieuws te volgen. Met de lesbundel kunt u direct aan de slag met de verkiezingen en de berichtgeving daarover.”

Met de lesbundel besteden docenten en leerlingen aandacht aan burgerschap, mediawijsheid en taalvaardigheid. De opdrachten verwijzen naar de actuele berichtgeving. Bij de lessen maken docenten gebruik van de Nieuwsservice op papier of digitaal. Door gebruik te maken van de Nieuwsservice Digitaal hebben docenten en leerlingen kosteloos vier weken toegang tot nieuws via Blendle. Docenten kunnen de nieuwstitels ook kosteloos op school laten bezorgen in de week van de verkiezingen met de Nieuwsservice voor docenten. Meer informatie op www.nieuwsindeklas.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids