Logo_logo_gezonde_school

Gisteren werd het duizendste vignet Gezonde School feestelijk uitgereikt. Middelbare school ’t Atrium in Amersfoort behaalde het themacertificaat Bewegen en sport en is hiermee officieel een Gezonde School geworden. Het vignet werd overhandigd door Muriëlle Springer, directeur VO-Raad aan rector Harko Boswijk. Dit meldt Gezondeschool.nl.

Naast het vignet Gezonde School ontving ’t Atrium ook de zilveren Schoolkantine Schaal. Met deze Schaal laat de school aan ouders en leerlingen zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Tijdens de ochtend was er fruit voor alle leerlingen en konden zij deelnemen aan een dance clinic.

Een Gezonde School besteedt zijn tijd en aandacht voor gezondheid zo effectief en efficiënt mogelijk. De Gezonde School-aanpak helpt scholen hierbij planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. Als een school binnen een gekozen thema alle vier de pijlers van Gezonde School op orde heeft, ontvangt de school een vignet voor dat thema. De vier pijlers zijn: gezondheidseducatie, fysieke en sociale omgeving, signaleren en beleid.

Om de Schoolkantine Schaal te bemachtigen moet een kantine voldoen aan een aantal basisvoorwaarden. Zo moet de school groente en fruit aanbieden en het assortiment voor minstens 80 procent uit betere keuzes bestaan. Verder maakt een gezonde kantine betere keuzes extra aantrekkelijk door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren en besteedt de school aandacht aan het stimuleren van water drinken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids