Normal_geld_rekenmachine

Scholen, docenten van VO-HO netwerken/Steunpuntenraad, VO-raad, VSNU en Vereniging Hogescholen willen dat het Kabinet blijft investeren in de VO-HO-netwerken. Hiertoe bieden zij volgende week dinsdag 1 november een petitie aan in de Tweede Kamer. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

De partijen hopen hiermee dat de Kamerleden de regering oproept om te blijven investeren in de VO-HO-netwerken. Zij roepen alle betrokkenen op om de petitie te ondertekenen waarin zij de overheid verzoeken om investering van de jaarlijkse bijdrage aan de VO-HO-netwerken te handhaven. Op deze manier kunnen ze blijven werken aan de talentontwikkeling bij leerlingen en docenten.
 
De VO-HO-netwerken zijn een ketensamenwerking tussen universiteiten, hogescholen, VO-scholen (havo/vwo), eerste- en tweedegraads lerarenopleidingen en bedrijfsleven. Hierin werken12 universiteiten, 18 hogescholen, 400 VO-scholen en talloze bedrijven en maatschappelijke organisaties intensief samen aan talentontwikkeling bij leerlingen en docenten. De netwerken bieden een breed palet aan activiteiten voor zowel docenten als leerlingen. Gezamenlijk vormen ze een landelijk dekkende, educatieve infrastructuur gericht op vakvernieuwing, aansluiting en professionalisering. De nadruk ligt hierbij op bètavakken maar inmiddels breidt het succes zich ook uit naar alfa en gamma. Via de VO-HO netwerken worden jaarlijks 10.000 docenten en 50.000 leerlingen bereikt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids