Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Het Voedingscentrum heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2016 uitgereikt aan het Bertrand Tussell College in Krommenie. Het afgelopen jaar heeft de school samen met schoolcateraar Vital 4 Skool hard gewerkt om de kantine nog gezonder te maken. 34 van de 1.600 Nederlandse middelbare scholen hebben nu een gouden Schoolkantine Schaal. Dat meldt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Het Bertrand Russell College vindt het belangrijk een schoolkantine te hebben waar gezond eten gemakkelijk is en steeds gemakkelijker wordt. Omdat dit bijdraagt aan de gezondere ontwikkeling en leefstijl van hun leerlingen. De schoolkantine is gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Om de gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen moet een kantine voldoen aan een aantal basisvoorwaarden. Zo moet de school groente en fruit aanbieden en het assortiment voor minstens 80 procent uit beter keuzes bestaan. Verder maakt een gezonde kantine betere keuzes extra aantrekkelijk door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren en besteedt de school aandacht aan het stimuleren van water drinken. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids