Logo_logo-wmw

Dit jaar wordt voor het eerst 'My Comment in de Klas' georganiseerd tijdens de Week van de Mediawijsheid. Dit programma is ter opvolging van het My Comment Festival. Tijdens My Comment in de Klas discussiëren leerlingen gedurende één lesuur over de ethische aspecten van media en mediagebruik. Dat meldt Week van de Mediawijsheid.

Met het programma worden leerlingen uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan door middel van filmpjes en stellingen. Het thema hierbij is 'Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?' De discussie wordt ondersteund door een handleiding, ontwikkeld door het Nederlands Debat Instituut en geschikt voor bij het vak Nederlands of maatschappijleer. Het programma is verder nog in ontwikkeling. My Comment in de Klas wordt georganiseerd door Mediawijzer.net en het Nederlands Debatinstituut en is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo.

De Week van de Mediawijsheid vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren vanaf 6 tot en met 18 jaar. De week is dat jaar van 18 tot en met 25 november. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld het My Comment Festival. Dit is het mediawijsheidfestival voor voortgezet onderwijs en mbo en wordt georganiseerd op 22, 23 en 24 november. Op dit festival komen meer dan duizend leerlingen bij elkaar om op een positieve manier zelf media te maken en te reflecteren op de ethische kant en artistieke waarde van media. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids