Normal_politiebordje._politie

De 14-jarige jongen die via internet dreigde met een bloedbad op het Stedelijk College in Zoetermeer moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Tot die tijd zit hij vast, meldt de politie. De jongen deed zich op een online forum voor als een schoolgenoot en schreef van plan te zijn om zeven van zijn klasgenoten neer te schieten. De lessen op het Stedelijk College gaan ondertussen gewoon door. Wel is er met de leerlingen uitgebreid gesproken over de situatie. Dit melden het Algemeen Dagblad en Telegraaf.

De jongen deed verschillende voorstellen in zijn bericht op het forum 4Chan. Afhankelijk van de reacties op zijn post wilde hij of een meisje van de school kidnappen en martelen of zeven klasgenoten die hem zouden hebben gepest neerschieten. Ook overwoog hij een massale schietpartij op de school. Het bericht was ondertekend door een jongen van de school maar na zijn aanhouding door de politie bleek de jongen er niets mee te maken te hebben. Hij werd daarop vrijgelaten. Onderzoek van de recherche leidde vervolgens naar de verdachte die inmiddels heeft bekend.

Alle leerlingen van het Stedelijk College zijn gewoon naar school, ondanks berichten op social media van ouders die hun kinderen thuis wilden houden. Bestuursvoorzitter Peter Reenalda is blij het het voorval “met een sisser afloopt, maar natuurlijk balen we van dit hele incident.” De jongen die in eerste instantie door de politie is opgepakt, was gisteren niet op school. De school heeft hem samen met zijn ouders uitgenodigd voor een gesprek en wil hem een speciaal opvangtraject bieden. Met alle andere leerlingen is in de klas uitgebreid gesproken over het incident.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids