Normal_interieur__overzicht_van_een_klaslokaal_-__s-gravenhage_-_20387495_-_rce

Zeeuwse onderwijsinstellingen hebben gezamenlijk een plan opgesteld om ervoor te zorgden dat de kwaliteit van het onderwijs in de provincie op peil blijft. De gezamenlijke aanpak is nodig omdat het leerlingenaantal in Zeeland sterk daalt. Het zogenoemde Onderwijsmanifest, waarin de onderwijsinstellingen zich richten op het jaar 2025, werd gistermiddag aangeboden aan gedeputeerde voor Onderwijs Harry van de Maas en de diverse wethouders van Onderwijs van de Zeeuwse gemeenten. Dit melden Omroep Zeeland en PZC.

Middelbare scholen, mbo-instellingen en het hoger onderwijs bundelen in het manifest hun krachten. Ze zijn het erover eens dat de scholen elkaar hard nodig hebben om het dalende leerlingenaantal in de provincie goed op te kunnen vangen. Ook roepen ze de hulp in van het bedrijfsleven en de overheden. De partijen willen ervoor zorgen dat leerlingen ondanks de krimp toch voldoende kunnen kiezen uit verschillende opleidingen die kwalitatief goed onderwijs bieden.

Met overheden en bedrijven willen de scholen daarom onder meer afspraken maken over het verbeteren van het aanbod in stages en banen. Ook het openbaar vervoer moet beter. Goed onderwijs draait volgens de scholen niet alleen om de opleidingen zelf maar ook om bereikbaarheid en toegankelijkheid van het onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids