Normal_aardbol_aardrijskunde_wereld

De uitslag van de Aardrijkskunde Olympiade is bekend. De vier winnende scholieren mogen in augustus naar China om daar mee te doen aan de International Geographical Olympiad in Beijing. Hiermee is de laatste olympiade van 2016 een feit. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De Aardrijkskunde Olympiade is een wedstrijd voor scholieren uit de bovenbouw van de middelbare scholen. Vijftien finalisten waren voortgekomen uit 6300 scholieren die aan de voorrondes meededen. Uiteindelijk hebben vier scholieren gewonnen. Zij mogen Nederland vertegenwoordigen in de International Geographical Olympiad in Beijing.
 
Elk jaar zijn er acht verschillende olympiades in Nederland. Dit zijn jaarlijkse wedstrijden in verschillende vakken waar alle scholieren in voortgezet onderwijs aan mee kunnen doen. De olympiades zijn bedoeld om leerlingen enthousiast te maken voor de verschillende vakken en hen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Cito maakte in samenwerking met een aantal docenten de opgaven voor de tests. Het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) is de overkoepelend coördinator van acht nationale olympiades.  
 
© Nationale Onderwijsgids