Logo_natuur__po__so__vo__buiten_spelen__onderzoeken

23 mei start de tiende editie van de GeoWeek waarin leerlingen tussen de 10 en 15 jaar op expeditie gaan met aardrijkskunde. In deze week ontdekken zij samen met geo-professionals de praktijk van het vak. Een recordaantal van ruim 4400 leerlingen doet dit jaar mee. Dit meldt het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG), de organisator van de GeoWeek.

Tijdens de GeoWeek gaan leerlingen in heel Nederland op bedrijfsbezoek, veldwerk of krijgen een gastles van professionals van ruim 50 bedrijven uit de bodem-, water-, en geo-informatiesector. Zo maken de leerlingen al op jonge leeftijd kennis met toekomstmogelijkheden van het werkveld. Dit is nodig om in de behoefte van technisch geschoolde geografen op langere termijn te voorzien, aldus het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG).

De leerlingen gaan zelf aan de slag met bijvoorbeeld grondboringen, nemen watermonsters of leren werken met geografische-informatiesystemen. KNAG noemt 'zelf doen' een waardevolle ervaring. De GeoWeek is van 23 tot en met 27 mei.

© Nationale Onderwijsgids