Normal_examen__examens__eindexamen__blokken__examenhal__scholieren

Dit weekeinde is het aantal klachten over de eindexamens verdubbeld. Vrijdag stond de teller bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) nog op 22.255 klachten, inmiddels is dit opgelopen naar 46.920 klachten. De meeste klachten gaan over het vwo-examen Nederlands. Dat meldt het AD.

Afgelopen donderdag gingen schriftelijke eindexamens van start en het vwo begon met Nederlands. Verreweg de meeste klagers vonden dat het examen veel te lang was. Over het havo-examen Nederlands kwamen nauwelijks klachten binnen. Vrijdagochtend maakten de havo-leerlingen het examen Aardrijkskunde. Het aantal klachten over dit examen bleef beperkt tot een paar honderd, tegen vorig jaar ruim 1900. Vmbo-leerlingen moeten het examen Nederlands nog maken.

Vorig jaar kreeg het LAKS een recordaantal klachten binnen van 161.000. De organisatie wil het aantal klachten verminderen door scholen in te lichten welke klachten zij veel horen. Het doel van de organisatie is om dit jaar onder de 120.000 klachten te blijven.

Vandaag buigen vmbo-leerlingen zich over de examens Nederlands en economie. Geschiedenis en Frans staat op het havo-programma en vwo-leerlingen buigen zich over geschiedenis en Engels.

© Nationale Onderwijsgids