Normal_steoelen__leeg__examen__eindexamen__examenhal

Ook dit jaar is mijneindexamen.nl weer beschikbaar voor alle examenkandidaten. Op deze website kan de examenkandidaat zijn of haar examenrooster op maat samenstellen, door niveau (vwo/havo/vmbo) en vakkenpakket te selecteren. Bij ieder vak worden de toegestane hulpmiddelen weergegeven, en na afname verschijnen de correctievoorschriften online. Dat meldt het College voor Toetsen en Examens.

De website biedt ook praktische informatie ter voorbereiding op de examens: oefenexamens, de slaag-/zakregeling, algemene regels en tips. Mijneindexamen.nl is verder ook geschikt voor leerlingen die de flexibele digitale examens vmbo BB/KB doen. De site is dit jaar aangevuld met informatie over de rekentoets. De site is ontwikkeld als mobiele webapp voor smartphone of tablet. Daarnaast is de website ook via de computer goed toegankelijk.

Vanaf 12 mei is het officieel weer examentijd voor alle scholieren in het eindexamenjaar van de middelbare school. Sommige scholieren van de basisberoepsgerichte leerweg (bb) en de kaderberoepsgerichte (kb) van het vmbo hebben echter nu al de eerste toetsen achter de kiezen. Vanaf deze week mogen scholen digitale examens afnemen voor de algemene vakken zoals Nederlands en aardrijkskunde en praktijkexamens voor de beroepsgerichte vakken.

© Nationale Onderwijsgids