Normal_gymnastiek23534

De genomineerde scholen voor de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2016’ zijn bekend. Dit zijn de scholen die genomineerd zijn: Gomarus College Assen, Christelijk Lyceum Veenendaal, Blariacum College Venlo, Caland Lyceum Amsterdam en Develsteijn College Zwijndrecht. Op 14 april 2016 maken zij kans om de sportiefste middelbare school van Nederland te worden. Dat meldt Gezondeschool.nl.

De scholen die gaan strijden om de titel zijn voorlopers én goede voorbeeldscholen. Zij hebben de leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar hen ook de mogelijkheid geboden optimaal aansluiting te vinden bij de sport- en bewegingscultuur rondom de school en dit in hun schoolbeleid vastgelegd. De verkiezing wordt voor de achtste keer georganiseerd door KVLO, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding, en het NOC*NSF. Dit jaar in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen (Academie voor de Lichamelijke Opvoeding).

Op 14 april 2016 strijden de genomineerde scholen om de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. Naast een podiumpresentatie bestaande uit dans en muziek en bewegen presenteert
elke school zich voor de deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de VO-raad, NOC*NSF, SLO en de KVLO. Zij worden bevraagd over het beweeg- en sportbeleid van de school. Vervolgens bepaalt de jury wie de titel krijgt.

De winnaar ontvangt een waardecheque ter waarde van 3000 euro. Alle andere genomineerden ontvangen een waardecheque van 1500 euro. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de firma’s
Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. Daarnaast is er een waardecheque van 1000 euro voor de beste podiumpresentatie beschikbaar gesteld door de firma Brezo van schoolkleding.nl. De lunch voor alle leerlingen en begeleiders wordt aangeboden door de firma van Leeuwen van cateringopmaat.nl.

© Nationale Onderwijsgids