Normal_persfoto_wp

Van 10 tot en met 15 oktober viert Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, een week lang feest ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan. Het hoogtepunt is een groots opgezette reünie op zaterdag 15 oktober, een feest van ontmoeting en herkenning. De inschrijving is geopend vanaf 8 maart 2016.

Duizenden leerlingen hebben in al die jaren de Winkler Prins verlaten en zijn uitgewaaierd over heel Nederland, Europa en de rest van de wereld. Via Facebook, www.wp150.nl en de media worden oud-leerlingen en oud-medewerkers opgeroepen zich zelf aan te melden via wp150.nl als ze dit feest niet willen missen.

Meerdere bekende Nederlanders volgden hun middelbaar onderwijs op deze school. Om er een paar te noemen: de cabaretier Bert Visscher, de nog huidige hoofddirecteur van het Rijksmuseum Amsterdam Wim Pijbes, de musicalster Carolina Dijkhuizen, de tv-presentatrice en programmamaakster Evelien Bosch.

Dankzij de initiatieven van Anthony Winkler Prins, destijds dominee in Veendam, kon in 1866 de gemeente Veendam als eerste plattelandsgemeente de deuren openen van een ´Hoogere Burger School´. De school werd later uit eerbetoon voor de oprichter naar hem vernoemd. Anthony Winkler Prins is bij velen bekend van de door hem geschreven encyclopedie. 

© Nationale Onderwijsgids