Normal_web-jvk-gameon-15

Welke school maakt de beste Urban Garden of Urban Transporter van Nederland? Vmbo-scholen kunnen hun derde- en vierdejaars leerlingen vanaf nu aanmelden voor de Junior VakkanjerWedstrijden 2015-2016, het podium voor technische vmbo’ers. Inschrijven kan tot 16 november 2015 op www.devakkanjers.nl.

De Junior VakkanjerWedstrijden geven technische talenten van het vmbo de kans hun skills te laten zien en verder te ontwikkelen. De Junior Vakkanjers werken samen aan innovatieve opdrachten en werken ondertussen aan (beroeps)vaardigheden en (beroeps)competenties. Elk jaar doen zo’n 500 leerlingen mee aan de opdrachten.

Deelnemende scholen kunnen kiezen uit twee opdrachten, die beide vallen binnen het profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie). Er is een teamopdracht (Urban Transporter) met de nadruk op Produceren en er is een duo-opdracht (Urban Garden) met de nadruk op Installeren en Energie.

De teams en duo’s beginnen op de eigen school aan de wedstrijdopdracht. Tijdens de schoolfinale maken de Junior Vakkanjers onderling uit welke teams en duo’s doorgaan naar de regiofinale (maart 2016), waar ze de strijd aangaan met alle andere schoolwinnaars uit de regio. De beste teams en duo’s van de regiofinales plaatsen zich voor de landelijke finale in maart of april. Kijk voor alle opdrachten, info en inschrijving op www.devakkanjers.nl.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Dat is een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. TechniekTalent.nu heeft één doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. 

© Nationale Onderwijsgids