Normal_rookverbod

Nederlandse scholen werken hard om een rookvrije school te worden. Vanaf komend schooljaar mogen de leerlingen uit de onderbouw van het Udens College niet meer roken op school. De school wil een rookvrije school worden, niet alleen voor leerlingen maar ook voor personeel. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Op het schoolplein komt een speciale plaats waar leerlingen uit de bovenbouw en personeel nog mogen roken. In december wordt de nieuwe situatie geëvalueerd en wordt gekeken hoe de school verder gaat om een rookvrije school te worden. Een aantal andere scholen in de regio is al wat verder met hun maatregelen. Zo heeft een aantal scholen al rookvrije terreinen en een gymnasium heeft een geheel rookverbod.

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid gaat extra inzetten op rookvrije schoolterreinen om te voorkomen dat jongeren gaan roken. Van Rijn trekt daarin op met de drie onderwijsraden, het Longfonds, GGD-GHOR, Trimbos Instituut en de Alliantie Nederland Rookvrij. Deze partijen koppelen kennis en expertise aan het netwerk en de aanpak van de Gezonde School. Inmiddels is bijna 50 procent van de scholen in het voortgezet onderwijs rookvrij.

© Nationale Onderwijsgids