Normal_boeken_bieb_bibliotheek_boek

Op 11 maart wordt de online literaire live-uitzending Boekenweek Live! uitgezonden. Voorafgaan aan het programma konden scholen zich opgeven voor deelname aan een competitie. De scholieren die de creatieve verwerkingsopdrachten het beste uitgewerkt hebben, zullen te gast zijn in het programma. Dit jaar is Boekenweekgeschenk-auteur Dimitri Verhulst ook te gast bij Arie Boomsma. Centraal staat zijn bestseller ‘De Helaasheid der Dingen’. Dit meldt Boekenweek.

De scholen die zich hebben opgegeven voor Boekenweek Live hebben inmiddels allemaal bericht gehad en zijn aan de slag gegaan met creatieve verwerkingsopdrachten bij de ‘Helaasheid der Dingen’. De leerlingen kunnen de opdrachten verwerking met film, muziek, beeldende kunst etcetera. De redactie heeft bepaald welke uitwerkingen de beste zijn en de winnende leerlingen zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de live-uitzending in de studio.

De online uitzending Boekenweek Live wordt woensdag  11 maart, van 13.00 tot 14.00 uur, vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam gestreamd. Klassen kunnen interactief deelnemen aan de uitzending. De leerlingen  kijken, twitteren en skypen mee met de literaire talkshow. Ook gaan zij met elkaar in gesprek over ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst en laten zij zien wat zij bij het boek hebben gemaakt.

Opgeven voor de live-uitzending Boekweek Live kan  jaarlijks tot uiterlijk half december via de bibliotheek.

© Nationale Onderwijsgids