Logo_20238

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 januari is het Open Huis op de vier vestigingen van CSG Groene Hart en de Groene Hart Praktijkschool in Alphen aan de Rijn. Hier worden leerlingen van groep 8 en hun ouders geïnformeerd over wat deze scholen hen te bieden hebben. Het draait dan allemaal om sfeer proeven en zelf ontdekken op welke school de leerling zich het beste thuis zal voelen. 

Tijdens het Open Huis zijn alle scholen geheel in bedrijf. Alle leerkrachten en een flink aantal leerlingen laten de bezoekers zien wat voor moois hun school te bieden heeft. De vier vestigingen van CSG Groene Hart bieden op in hun Open Huis-programma diverse informatierondes aan. Ieder uur is er een nieuwe ronde waarin van alles wordt verteld en getoond over het onderwijsprogramma en andere belangrijke informatie. Ook kunnen ouders en leerlingen hier hun vragen stellen. Voor de leerlingen worden er diverse leuke activiteiten en workshops georganiseerd.

Op het Groene Hart krijgen leerlingen de ruimte om hun talenten verder te ontwikkelen en worden ze uitgedaagd om meer met hun talenten te doen. Eén middag in de week zijn er de Groene Hart Talentklassen. De keuze uit één van de vijf talentklassen is voor sommigen best lastig en daarom is er de Talentwijzer: www.groenehartscholen.nl/talentwijzer. Achtste-groepers kunnen hier ontdekken welke talentklas het beste bij hen past. Met een print of foto van de uitslag krijgen ze een cool armbandje in de kleur van het talent dat bovenaan staat.

Meer informatie over de Open Huis-dagen en adressen zijn te vinden op www.groenehartscholen.nl/groep8.

© Nationale Onderwijsgids