Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen verhuist vanaf 2014 naar de nieuwe campus van de Vrije Universiteit aan de Zuidas te Amsterdam. INHolland ontwikkelt daarvoor aan de De Boelelaan in Amsterdam 29.000 m2 nieuwbouw en huurt gefaseerd het naastgelegen OZW-gebouw in zijn geheel van de VU. INHolland beschikt daarmee over ca. 50.000 m2. Met de samenwerking ontstaat een bruisende leeromgeving voor 35.000 studenten van VU en INHolland en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking in onderwijs en onderzoek.

Sinds november 2007 hebben de VU en INHolland een overeenkomst ten behoeve van samenwerking, die zich nu uit in de verhuizing van INHolland Amsterdam/Diemen naar de VU-campus. De verhuizing biedt de kans om de samenwerking tussen het hbo en het wo te versterken en nog meer gebruik te maken van elkaars expertise: het doel is op de VU-campus aan de Zuidas tot een zo volledig mogelijk sluitend hoger onderwijsaanbod te komen. Beide onderwijsinstellingen hebben de intentie die samenwerking uit te breiden en te intensiveren op het gebied van praktijkgerichte masteropleidingen, onderzoek, overstapmogelijkheden voor studenten en honourstrajecten.

Gelijktijdig met de ontwikkeling van de INHolland-nieuwbouw in de periode 2014-2016 is VU voornemens een Academie gebouw te realiseren van circa 30.000 m2, boven op een ondergrondse parkeergarage. Ook worden bouwplannen door VU voorbereid aan de De Boelelaan op de huidige locatie van de schoolwerktuinen naast het ACTA-gebouw.

De samenwerking tussen VU en INholland geeft ook een belangrijke impuls aan de Zuidas en versterkt de positie van de kennis metropool Amsterdam. Deze versterking sluit naadloos aan op het collegeakkoord van de gemeente Amsterdam.

Bron: InHolland