Normal_4135

AMSTERDAM (ANP) - Nederland en Vlaanderen staan donderdag in het teken van poëzie. Op de twaalfde editie van Gedichtendag organiseren honderden scholen, bibliotheken, boekhandels, uitgeverijen en culturele instellingen activiteiten om poëzie onder de aandacht te brengen. De organisatie is in handen van Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen.

Het thema dit jaar is 'nacht', een van de meest bezongen thema's wereldwijd. In de nacht doet de werkelijkheid zich anders aan ons voor, aldus de organisatoren. ,,De niets verbloemende helderheid van de wereld bij daglicht maakt plaats voor een schimmiger, gedekter palet.''

Remco Campert heeft dit jaar de Gedichtenbundel geschreven: Een oud geluid. Het bevat Camperts tien nieuwste gedichten en verschijnt in een oplage van 20.000 exemplaren. De bundel is voor 2,50 euro te koop bij boekhandels. De 81-jarige schrijver en dichter brak vrijdagavond zijn schouder bij een val in zijn huis en heeft daarom zijn optreden op Gedichtendag moeten afzeggen.