Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid PvdA, wil school SIO verhinderen

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA wil voorkomen dat de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) in Amsterdam en Omstreken een school kan beginnen. Hij heeft aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs om een verbod gevraagd. Marcouch heeft geen vertrouwen in het huidige bestuur van SIO. Dit meldt Parool.

De islamitische onderwijsstichting heeft plannen voor het starten van een middelbare school. De PvdA is zeer kritisch en verontrust over deze plannen na de uitspraken van bestuurssecretaris Abdoe Khoulani van SIO over de radicaalislamitische beweging ISIS. Vorige week schreef Khoulani onder meer  “Leve ISIS en inshallah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken” op zijn Facebook-pagina. Kamerlid Marcouch reageerde: “Wij mogen geen kinderen toevertrouwen aan mensen die het wrede ISIS bejubelen en jongeren oproepen naar Bagdad te gaan om geweld te plegen.”

Marcouch wil nu met hulp van de staatssecretaris verhinderen dat het huidige bestuur van SIO haar plannen voor een nieuwe school kan uitvoeren. Volgens hem is het bestuur niet in staat kwalitatief onderwijs te bieden. “Het is in het belang van de kinderen dat we de kwaliteit bewaken”, aldus Marcouch.

SIO heeft zou aangifte hebben gedaan van smaad en laster tegen Marcouch. Volgens het bestuur is zijn kritiek “ongefundeerd” en “op eenzijdige, onverantwoorde wijze in de pers gebracht”.

© Nationale Onderwijsgids