Theaterzaal

Op dinsdag 27 mei voeren leerlingen uit de klassen 1 tot en met 3 van het Carmel College Salland de musical ‘Spijt’ op. De uitvoering, naar het gelijknamige boek van Carry Slee, vertelt over de gevolgen van pesten. 60 leerlingen van de voortgezet onderwijsinstelling zijn betrokken bij het optreden. Dit meldt de Stentor. 

De musical wordt gehouden in het hoftheater in Raalte. Leerlingen die gekozen hebben voor de klas Art & Music voeren de theaterproductie uit. Op het college kunnen kinderen namelijk zelf kiezen voor bepaalde ‘Carmel Classes’; na een kennismakingsrondje in het eerste jaar kiezen de leerlingen zelf vakken uit. Als de kinderen in het tweede jaar kiezen voor het vak Art & Music leren ze over alle aspecten van podiumkunsten. 
 
Er zijn 60 leerlingen betrokken bij de musical. Zij staan onder meer op het toneel en achter de coulissen. De grime en het haar wordt ook verzorgd door leerlingen, net als het maken van het decor. 
 
Vanaf september 2013 zijn de leerlingen en docenten bezig geweest met de voorbereidingen. Het optreden biedt de leerlingen de mogelijkheid om te laten zien wat ze de afgelopen jaren allemaal geleerd hebben. 
 
© Nationale Onderwijsgids