Normal_almere

(Novum) - De scholieren en ouders die de International School in Almere bezetten, houden het zaterdagmiddag voor gezien. De bezetting wordt voorlopig opgeheven nu de Almeerse wethouder van Onderwijs René Peeters (D66) heeft toegezegd een bemiddelingspoging te willen wagen. Dat bevestigt schoolhoofd Rynette de Villiers.

Tientallen leerlingen en ouders brachten de nacht door in de school. Ze zijn het oneens met de plotselinge sluiting van de school, die dicht moet vanwege problemen met de onderwijslicentie. De ouders besloten daarna dat 'er iets moest gebeuren' om de sluiting tegen te gaan. Ze willen dat de school ook na de zomervakantie openblijft.

De eerste actievoerders pakten rond 11.00 uur hun spullen. Wel willen ze opnieuw tot bezetting overgaan als daar aanleiding voor is. Voorlopig vinden ze dat ze 'het maximale' uit hun protest hebben gehaald.

De actie kon rekenen op de volledige steun van De Villiers. Volgens haar hebben de leerlingen en ouders zich keurig gedragen en was het 'goed georganiseerd'. Ze wilde zaterdagmiddag nog niet vooruitlopen op een mogelijke nieuwe actie. "Ik weet nog niet of ik dat ook zal ondersteunen. Ik kan niet alles goedkeuren", zei ze desgevraagd.

Burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma (VVD) liet zaterdagochtend via Twitter weten dat ze vrijdagavond contact heeft gehad met de bezetters. Maandag praat wethouder van Onderwijs René Peeters (D66) verder met alle partijen en het ministerie over een mogelijke oplossing. Vrijdag leverde overleg nog niets op.